Privacyverklaring De Nieuwe Yogaschool B.V.


Inleiding
Wij zijn ons er van bewust dat je vertrouwen stelt in onze diensten en service. We zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om je privacy te beschermen volgens de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Op deze pagina laten we je weten welke gegevens we mogelijk verzamelen als je onze school bezoekt en onze websites gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee je gebruikservaring verbeteren. Wij hopen je hiermee optimale transparantie te bieden over onze werkwijze, en tegemoet te komen aan je privacy rechten.

Dit privacybeleid is van toepassing op al onze producten en diensten. Je dient je ervan bewust te zijn dat we niet verantwoordelijk zijn voor het privacybeleid van andere websites en bronnen.

Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze diensten en doen ons uiterste best dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Via deze verklaring laten we je weten welke gegevens we verzamelen als je gebruik maakt van onze diensten, waaronder onze website, onze social media, ons videoplatform en ons contactformulier, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we je hiermee van dienst zijn.

We verwerken persoonsgegevens voor de volgende doelen:
- Om jouw inschrijving en/of betaling af te handelen nadat je een product of dienst hebt afgenomen;
- Om een account voor je aan te maken nadat je jezelf hebt geregistreerd;
- Om contact met je op te kunnen nemen indien dit nodig is om de dienst uit te voeren die je hebt afgenomen;
- Om goederen en diensten te leveren die je hebt afgenomen;
- Om je te informeren over (wijzigingen van) onze diensten en producten die je eerder hebt afgenomen. Hiervoor kun je je altijd afmelden via een link in de betreffende e-mail;
- Om de nieuwsbrieven en mailings te verzenden waarvoor je je hebt aangemeld;
-  Om, in geval van deelname aan een les, workshop, evenement of training, te bepalen of deelname aan deze ‘dienst’ geen onvoorziene en ongewenste problemen zal gaan veroorzaken;
- Om op basis van jouw surfgedrag ons aanbod van producten en diensten op je voorkeuren af te stemmen. Dit doen we alleen met jouw toestemming (zie cookies).

We verwerken je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij mogelijk verwerken, afhankelijk van het product of dienst die je afneemt, en het doel waarvoor wij deze gegevens verzamelen.

- Voor- en achternaam: Communicatiedoeleinden
- Geslacht: Communicatiedoeleinden, marketingdoeleinden, klantprofiel
- Geboortedatum: Klantprofiel, marketingdoeleinden

We hebben niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar. Het is echter niet mogelijk om de leeftijd van bezoekers te controleren. Beschikken we ongewild over gegevens van jouw kind, neem dan contact op via communicatie@denieuweyogaschool.nl om deze informatie te laten verwijderen.

- Adresgegevens: Communicatiedoeleinden
- Telefoonnummer: Communicatiedoeleinden
- E-mailadres: Communicatiedoeleinden
- Profielfoto: Incheck lessen
- Locatiegegevens: Communicatiedoeleinden
- Gegevens over jouw activiteiten op onze websites en ons e-mailsysteem: Communicatiedoeleinden, klantprofiel, marketingdoeleinden
- Gegevens over jouw activiteiten bij deelname aan onze online cursussen: Klantprofiel, communicatiedoeleinden, marketingdoeleinden
- Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt door je aan te melden voor een les, training, workshop of evenement, in correspondentie en telefonisch, die relevant zijn voor jouw deelname aan het evenement of cursus. Voorbeelden hiervan zijn informatie over blessures, klachten of allergieën. Dit maakt het voor ons mogelijk je zo goed mogelijk te helpen en ondersteunen tijdens deelname aan onze activiteiten en je zo veilig mogelijk te laten oefenen.

We zijn daarnaast gebonden aan wettelijke, administratieve verplichtingen en hebben bijvoorbeeld bepaalde gegevens nodig voor de boekhouding en belastingaangifte.

E-mail communicatie & nieuwsbrief  
Als je bij ons een product of dienst afneemt, ga je akkoord met ontvangst van onze periodieke nieuwsbrief. Je kunt je ook via de website inschrijven voor de nieuwsbrief. De persoonsgegevens die wij van onze nieuwsbrief abonnees registreren zijn het emailadres, eventueel voorzien van een naam. Wanneer je een product of dienst van ons afneemt of je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens conform deze privacyverklaring (zie ook link in algemene voorwaarden). In iedere nieuwsbrief die je van ons ontvangt staat een link waarmee je je desgewenst voor ontvangst van de nieuwsbrief kunt afmelden.  

Ons emailsysteem (Mailchimp, Gmail) geeft ons inzage in de emaillijsten waarop onze klanten geabonneerd zijn, welke e-mails zij van ons ontvangen hebben, en welke e-mails zijn geopend, op welke onderdelen van de nieuwsbrief is geklikt en de daaraan gekoppelde datums. Daarnaast houdt het Mailchimp automatisch het land en de regio van de gebruiker bij. Met deze informatie kunnen wij bepalen of de e-mails die je ontvangt interessant zijn voor je, en deze indien nodig beter afstemmen op jouw wensen zodat je geen ongewenste e-mails van ons ontvangt.

Wanneer je lid bent van onze nieuwsbrief sturen we je op regelmatige basis e-mails met content updates en informatie over nieuwe producten, diensten en evenementen. Betalingsgegevens In het geval van een betaling hebben we inzicht in de betalingsgegevens van onze klanten.

Als je ons bijvoorbeeld voor een vraag benadert via de e-mail, bewaren wij de door jou verstrekte gegevens/ correspondentie zolang nodig is om jouw vraag te beantwoorden en nodig is ten behoeve van onze eigen administratie. Mogelijk wordt jouw e-mail doorgestuurd binnen het bedrijf om jouw vraag te beantwoorden en waar nodig voor opvolging te zorgen in onze bedrijfsprocessen.

Betaalgegevens
Betaalgegevens van onze klanten bestaan uit de naam van de klant, (eventueel) adresgegevens, de aankoopdatum, betalingsmethode, ordernummer. Wij verwerken deze gegevens via onze betalingsprovider Mollie B.V. Dit gebeurt altijd via een beveiligde https verbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje.

De verwerking van betalingsgegevens baseren we op een van de zes AVG grondslagen genaamd “Noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst”. Deze betalingsgegevens zijn noodzakelijk voor onze boekhouder en belastingaangifte.

Persoonsgegevens delen met derden
We verkopen jouw gegevens niet aan derden. Wel verstrekken we gegevens aan externe partijen als dat nodig is voor de levering van producten of diensten en om te voldoen aan wettelijke verplichtingen.

Links
Op onze websites zijn een aantal links naar andere websites van organisaties te vinden. Wij kunnen geen verantwoording dragen met betrekking tot het gebruik van uw gegevens door die organisaties. Hierbij wordt aangeraden het Privacy Statement van de betreffende website te lezen.

Coaching en groepsapps
Voor bepaalde diensten die wij leveren maken wij gebruik van Zoom of bieden we de mogelijkheid om met elkaar in contact te blijven via WhatsApp. Bijvoorbeeld voor een coaching gesprek of een groepsapp naar aanleiding van een gezamenlijk gevolgde workshop.

Door aankoop van of deelname aan deze dienst of ‘extra service’ die wij (laten) faciliteren, ga je akkoord met gebruik van de services van deze derden partijen. We hebben geen inzage in de gegevens die partijen verzamelen, noch hebben wij invloed hierop. Wil je weten hoe zij omgaan met gegevens, bekijk de privacy policy van Zoom en WhatsApp.

Je kunt ten alle tijden desgewenst zelf een groepsapp verlaten. Het is aan jou om wel of niet iets te delen in de groep. Je bent zelf verantwoordelijk voor hetgeen je deelt. Hoewel wij aan iedereen vragen om de gedeelde info vertrouwelijk te behandelen en niet buiten de groep te delen, kunnen wij er niet voor instaan dat deze afspraak wordt nageleefd. Door deel te nemen aan de groepsapp verklaar je je hiervan bewust te zijn en hiermee akkoord mee te gaan.

Beeld- en geluidsopnames en verspreiding daarvan
Van en bij bepaalde evenementen, workshops, trainingen en lessen maken wij of maken onze partners beeld (foto/video)- en/of geluidsopnames. Dit zal vermeld staan in de product-/ dienstomschrijving zoals deze op onze website, of (in geval van studioverhuur) op de website van onze partner wordt aangeboden. Aan het begin van de training, workshop of les zal de wijze van verspreiding worden medegedeeld. Door deelname/participatie aan de training, workshop, les of het evenement, ga je akkoord met de opname en verspreiding daarvan. Het is altijd mogelijk om desgewenst buiten beeld plaats te nemen en/of niet actief te participeren in bijvoorbeeld een gesprek. Neem hiervoor contact op met de organisatie.

Door aankoop en/of deelname aan de betreffende workshop, training of les ga je er zonder meer mee akkoord dat wij de foto of opname voor trainings-, communicatie- en marketingdoeleinden mogen gebruiken. Hiermee vrijwaar je De Nieuwe Yogaschool en haar partners van aansprakelijk voor schade als gevolg van de opnames of het gebruik daarvan.  Wees je ervan bewust dat je geen aanspraak kunt maken op een geldelijke vergoeding (of vergoeding anderszins) op basis van bijvoorbeeld portretrecht of gebruik persoonsgegevens.

Cookies en profilering
Een cookie is een klein informatiebestand dat bij het eerste bezoek aan een website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. We gebruiken functionele, analytische en marketing cookies.

Door jouw gegevens – handmatig of met behulp van cookies – te combineren, kunnen we jou gerichtere content sturen en beter aansluiten bij jouw interesses, voorkennis en producten die je al hebt gekocht.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website ben je geïnformeerd over de cookies die we gebruiken en heb je wel/niet toestemming gegeven voor het plaatsen van marketing cookies. Die toestemming is met een cookie opgeslagen, zodat je niet bij elk bezoek een cookiemelding krijgt.

Je kan je toestemming op de cookie-pagina altijd aanpassen of intrekken. Op die pagina staat ook het volledige overzicht met de cookies die we gebruiken. Hier alleen een korte toelichting.

Functionele of technische cookies
Functionele (technische) cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt op alle apparaten en in alle browsers. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Ook de cookie die jouw cookie-toestemming opslaat, valt in deze categorie.

Analytische cookies
Diensten zoals Google Analytics maken gebruik van analytische cookies. Zo zien we hoe bezoekers de website gebruiken, wat populaire pagina’s zijn, en langs welk kanaal mensen op de website terechtkomen.

Google Analytics gebruikt voor de statistieken de IP-adressen van websitebezoekers. In theorie is het mogelijk om op basis van een volledig IP-adres meer informatie over iemand te achterhalen, ook al is dat niet toegestaan.

Marketing of tracking cookies
Marketing cookies, ook wel tracking cookies genoemd, houden jouw surfgedrag bij zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Mailchimp (zie ook hierboven onder kopje nieuwsbrief)

We gebruiken Mailchimp voor het versturen van e-mails. Als je bijv. op een onderdeel van de e-mail klikt komen je gegevens terecht bij deze externe partij.

Mailchimp houdt bij welke pagina’s mensen op de website bezoeken. Ook wordt gewerkt met zogeheten tags, bijv. ‘heeft workshop x gevolgd’. Daardoor is het mogelijk om e-mails naar een specifiek deel van de mailinglijst te sturen.

Social media
De Facebook-pixel houdt bij welke Facebook-bezoekers onze pagina’s bezoeken. Op basis daarvan is het o.a. mogelijk advertenties te maken, specifiek voor de mensen die een bepaalde pagina hebben bezocht.

Je kan eenvoudig berichten van ons delen. Social share buttons werken met cookies. We hebben geen inzage in de gegevens die social media verzamelen. Wil je weten hoe zij omgaan met gegevens, bekijk de privacy policy van Facebook | LinkedIn | Instagram |Youtube

Beveiliging
Met up-to-date beveiligingsmaatregelen beperken we de kans op misbruik van je gegevens. Denk aan verlies van je gegevens (datalek) en ongevraagde wijzigingen. Alleen de noodzakelijke personen hebben toegang tot de gegevens. Deze toegang is goed afgeschermd.

De website heeft een SSL-certificaat, herkenbaar aan het groene slotje in de adresbalk: gegevens die je verstrekt, worden via een versleutelde verbinding verzonden. Mocht je dit slotje niet zien, neem dan contact op met communicatie@denieuweyogaschool.nl.

Bewaartermijn & inzage
We bewaren je persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is. Schrijf je je uit van de mailinglijst, dan bewaart Mailchimp de uitschrijving om ervoor te zorgen dat je de nieuwsbrief niet meer ontvangt.

Gegevens waarvoor een wettelijke bewaartermijn geldt, kun je niet laten verwijderen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging, verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar communicatie@denieuweyogaschool.nl.

Veranderingen
Deze privacyverklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op onze websites. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van de website, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

Vragen en feedback
We controleren regelmatig of we aan deze privacyverklaring voldoen. Als je vragen hebt over deze privacyverklaring, kun je contact met ons opnemen via onderstaande gegevens.

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op. Dat geldt ook bij vragen of klachten rond de verwerking van jouw persoonsgegevens door ons.

Mochten we er samen niet uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

De Nieuwe Yogaschool B.V.
Laurierstraat 109
1016 PL Amsterdam
KvK: 58741186


Privacy verklaring online activiteiten

 

Inleiding
In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden je aan deze verklaring zorgvuldig te lezen. De verklaring is een aanvulling op de privacyverklaring zoals vermeld op de website denieuweyogaschool.nl.

Privacybeleid
De Nieuwe Yogaschool biedt via denieuweyogaschoolonline.nl diensten aan. Daarbij verwerken wij privacygevoelige informatie, ook wel persoonlijke gegevens of persoonsgegevens genoemd. In sommige gevallen werken wij daarbij samen met andere organisaties of bedrijven.

Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Je eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist;
  • Jouw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren, je daar toestemming voor hebt gegeven of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • Wanneer wij jouw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • Jouw recht respecteren om jouw persoonsgegevens op jouw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.


Gebruik van persoonsgegevens
Bij het gebruik van onze diensten en websites laat je bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Afhankelijk van de diensten en functionaliteiten die je op onze websites gebruikt, kunnen wij de volgende persoonsgegevens van jou verwerken:

  • Naam,
  • emailadres,
  • gebruikersnaam,
  • wachtwoord,
  • inlog met facebook,
  • opt in opt out nieuwsbrief,
  • geboortedatum,
  • gegevens over je gebruik van onze diensten,
  • door jou gegeven feedback,
  • waar je bent gebleven als je gebruik maakt van de diensten,
  • geslacht,
  • informatie die je zelf invult in een open veld,
  • in de chatfunctie of via een bericht in het contactformulier,
  • jouw surfgedrag op onze websites,
  • IBAN nummer,
  • telefoonnummer,
  • profielfoto

 
Doeleinden
Wij verwerken bovenstaande gegevens voor een of meer van de volgende doeleinden (mede afhankelijk van welke diensten of functionaliteiten jij gebruikt):

  • om jou de mogelijkheid te bieden diensten te bestellen via onze website en gebruik te maken van alle functionaliteiten en diensten op de website
  • om jouw bestelling te verwerken en je te informeren over het verloop daarvan
  • om je inschrijving voor een (proef)abonnement te verwerken
  • om te weten te komen welke onderwerpen spelen bij onze en zo te bepalen welke producten of diensten wij aanbieden
  • om je te kunnen informeren over de andere producten en diensten die wij aanbieden
  • om met jou te communiceren door middel van het verzenden van elektronische nieuwsbrieven en/of post
  • om jou gepersonaliseerde advertenties en content aan te bieden op onze verschillende websites
  • om jou gepersonaliseerde nieuwsbrieven te versturen op basis van jouw interesses (zie ook het kopje profilering)
  • om jouw gegevens te verwerken voor mogelijke deelname aan prijsvragen en andere acties, zodat we je kunnen bereiken wanneer je iets gewonnen hebt en onze dienstverlening te kunnen verbeteren.
  • om jouw vragen te beantwoorden of jouw klachten te behandelen via social media, e-mail, per post of telefonisch
  • om onze websites te verbeteren.

Verstrekking aan derden
Wij geven de door jou verstrekte gegevens door aan derde partijen als dat noodzakelijk is voor de levering van de door jou bestelde producten of aangevraagde diensten. Zo maken wij gebruik van een derde partij voor de ‘webshop’ en voor de afhandeling van betalingen.

Ook kunnen wij je email verstrekken aan derden zoals Google, Instagram, Facebook en andere digitale platforms voor marketing services ten behoeve van advertentiedoeleinden.

Wanneer wij jouw gegevens aan een derde verstrekken, zorgen wij er o.a. (met een overeenkomst) voor dat jouw gegevens niet voor andere doeleinden worden gebruikt. Ook komen wij hierin overeen dat jouw gegevens worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn.

 
Profilering en cookies
Wij combineren jouw persoonsgegevens uit verschillende bronnen (zoals de gegevens uit je account en je aankopen in onze webshop) met elkaar, om jou de beste online ervaring te kunnen bieden. Daarbij combineren wij deze gegevens ook met de gegevens die jij hebt achtergelaten op een van de websites.

Door jouw gegevens te combineren, kunnen wij gepersonaliseerde aanbiedingen en gepersonaliseerde content op de verschillende websites tonen, die aansluiten bij jouw interesses en aankoopgeschiedenis. Ook onze nieuwsbrief kunnen wij op deze manier voor jou personaliseren. Op deze wijze kunnen wij betere en gerichtere aanbiedingen doen. Zo wordt er voorkomen dat jij content of aanbiedingen op de verschillende websites te zien krijgt, die voor jou minder interessant zijn.

Bij het verzamelen en combineren van je gegevens maken we gebruik van cookies. Wil je meer weten over cookies? Lees dan over de cookies in de privacyverklaring op denieuweyogaschool.nl.

 
Beveiligen en bewaren
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot jouw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden.

Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door jouw gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.


Websites van derden
Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen namelijk niet garanderen dat deze websites op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Lees altijd voor gebruik van de desbetreffende website de privacyverklaring van deze website, voor meer informatie over de manier waarop zij met jouw gegevens omgaan.


Minderjarigen
Als je 18 jaar of jonger bent, dan mag je geen gebruik maken van onze website.

 
Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wij kunnen deze Privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Jouw gegevens gebruiken wij nooit zonder toestemming voor andere doeleinden. Het is daarom aan te raden om deze Privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

 
Inzage en wijzigen van jouw gegevens
Je hebt het recht je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren, te verwijderen of over te dragen. Daarnaast heb je het recht op beperking van en bezwaar te maken tegen de verwerking.

Je kunt hiervoor altijd contact opnemen via communicatie@denieuweyogaschool.nl.

Om misbruik te voorkomen vragen wij je, bij een schriftelijk verzoek tot inzage, je adequaat te identificeren door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie jouw BSN én jouw pasfoto af te schermen.

 
Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Mocht je er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Contactgegevens De Nieuwe Yogaschool B.V.
Laurierstraat 109
1016 PL Amsterdam

KvK: 58741186

De Nieuwe Yogaschool

Laurierstraat 109
1016 PL Amsterdam

info@denieuweyogaschool.nl

*Als je denkt geen e-mail te hebben ontvangen dan zou je de spam box kunnen checken.

Openingstijden

Maandag             8.00 - 22.00 uur
Dinsdag 8.15 - 22.00 uur
Woensdag         7.00 - 22.00 uur
Donderdag 8.15 - 22.00 uur
Vrijdag 8.00 - 18.00 uur
Zaterdag 8.30 - 17.30 uur
Zondag 8.00 - 17.00 uur

Aanmelden nieuwsbrief




2019 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ
Schedule